Podcasts

Από τα καράβια στα αβγά και στην κοινότητα: ο Θεόφιλος Μιλτιάδης μάς ξεναγεί στο Παλαιχωρι του (Podcast)

Ο κοινοτάρχης που γύρισε την πλάτη στην αστυφιλία και με όραμα, δουλειά και μεράκι ανέδειξε το Παλαιχώρι Μόρφου σε πρότυπο χωριό και επιχειρηματικό κέντρο της υπαίθρου

Δημοσιεύτηκε στις 06 Νοεμβρίου 2025

Στο νέο επεισόδιο του podcast The Tasty Stories, φιλοξενούμε έναν άνθρωπο που η ζωή του θα μπορούσε να είναι η ίδια μια ιστορία επιτυχίας και έμπνευσης.

Ο Θεόφιλος Μιλτιάδης, κοινοτάρχης του Παλαιχωρίου Μόρφου τα τελευταία 12 χρόνια, είναι ένας δραστήριος άνθρωπος που κατάφερε να συνδυάσει με μοναδικό τρόπο την αγάπη για τον τόπο του με την επιχειρηματική δημιουργία.

Από τα καράβια και τις θάλασσες, όπου ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία, βρέθηκε να ηγείται μιας ζωντανής κοινότητας που αντιστέκεται στην αστυφιλία.
Κάτω από την ηγεσία του, το Παλαιχώρι έγινε το μοναδικό χωριό της Κύπρου με αύξηση πληθυσμού, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει όραμα και συνεργασία, ακόμη και τα μικρά χωριά μπορούν να ευημερήσουν.

Παράλληλα, συνεχίζει με περηφάνια τη οικογενειακή επιχείρηση “Αβγά Αχυρώνας Ασκάς”, που σήμερα παράγει σχεδόν μισό εκατομμύριο αβγά τον χρόνο, αποτελώντας μια από τις μεγαλύτερες μονάδες του είδους στην Κύπρο.
Ένα παράδειγμα συνέπειας, εργατικότητας και αγάπης για τη γη και τους ανθρώπους της.

Μιλήσαμε για το παρελθόν του Παλαιχωρίου, τις προκλήσεις της σύγχρονης υπαίθρου, τη δύναμη της κοινότητας, αλλά και για την απλή χαρά της δημιουργίας – είτε αυτή αφορά ένα αυγό, ένα χωριό ή ένα μέλλον γεμάτο προοπτικές.

Ένα επεισόδιο αφιερωμένο σε εκείνους που δεν έφυγαν από τον τόπο τους – αλλά έμειναν για να τον αλλάξουν.

Σχετικά

Ατζέντα
November 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close